Україна розірвала угоду з росією про співпрацю у сфері атомної енергетики

Україна розірвала угоду з росією про співпрацю у сфері атомної енергетики

Україна розірвала угоду про співпрацю з росією у сфері атомної енергетики. Документ діяв ще з 1993 року.

Про це заявив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабінет міністрів України припинив дію Угоди між Урядом України та Урядом рф про науково-технічне та економічне співробітництво в галузі атомної енергетики. Договір між країнами був підписаний 14 січня 1993 року в Москві.

Угода передбачала спільне проектування, будівництво та експлуатацію атомних електростанцій, дослідження з безпеки АЕС, удосконалення ядерного паливного циклу, зберігання і переробку відпрацьованого ядерного палива та ін.

Нагадаємо, раніше "Укренерго" відновила дві лінії на ЗАЕС, які були пошкоджені внаслідок обстрілів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії
Європейський союз знову продовжив економічні санкцій проти Росії через агресію у бік України. Обмеження діятимуть щонайменше до 31 липня 2022 року.
Loading...
Load next