НБУ заборонив приватні перекази з гривневих карток на закордонні

НБУ заборонив приватні перекази з гривневих карток на закордонні

Національний банк України повідомив, що з 5 жовтня повертає заборону на Р2Р-перекази з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків. Повідомляє НБУ.

З 5 жовтня повертається заборона на Р2Р-перекази з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків, - повідомили у НБУ.

Що й надалі дозволено:

  • переказувати кошти між гривневими платіжними картками українських банків, незалежно від країни фактичного перебування клієнта;
  • здійснювати Р2Р-перекази з валютних платіжних карток українських банків на картки іноземних банків у межах щомісячного ліміту у 100 тис. грн (в еквіваленті);
  • переказувати кошти за кордон для оплати навчання, лікування, транспортування хворих, витрат, пов’язаних зі смертю громадян, а також для сплати аліментів.

У НБУ зауважили, що дозвіл на проведення операцій, які зараз забороняються, був відновлений у квітні 2022-го, й українці отримали можливість підтримати своїх близьких, які вимушені були переїхати в інші країни через повномасштабну війну, під час найважчого періоду. Але наразі використання цього, вказують у НБУ, для цих цілей зменшилося. Водночас зростають ризики використання інструменту для "обходу обмежень на купівлю валюти". І це загрожує вичерпанням міжнародних резервів, вказали у Нацбанку.

Також у НБУ повідомили й про інші нововведення:

З 50 тис. до 100 тис. грн (в еквіваленті) збільшено щомісячний ліміт для купівлі громадянами безготівкової валюти з подальшим розміщенням під депозит від трьох місяців.

Спрощено валютний нагляд при ввезенні гуманітарної допомоги в Україну.

Бізнес отримав можливість переказувати кошти на рахунки їхніх підрозділів та філій за кордоном.

Нагадаємо, що у Мінагрополітики не впевнені щодо продовження "зернової угоди" через "психічну нестабільність" Путіна.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Скільки заробили банки України: названо найприбутковіші та збиткові банківські установи Скільки заробили банки України: названо найприбутковіші та збиткові банківські установи
Національний банк оприлюднив список найприбутковіших, а також і найзбитковіших банків України за підсумками першого кварталу 2021 року.
НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку НБУ продав 50 мільйонів доларів на міжбанку
Минулого тижня Національний банк України продав на міжбанку $50 мільйонів доларів.
Loading...
Load next