Канада запровадила нові санкції за передачу іранських дронів росії

Канада запровадила нові санкції за передачу іранських дронів росії

Міністерство закордонних справ Канади оголосило, що Канада запроваджує додаткові санкції проти Ірану - зокрема, проти іранських компаній, пов'язаних з розробкою дронів "Shahed" та передачею БПЛА росії.

Санкції вводять проти додаткових 4 іранських фізичних та 5 юридичних осіб "за їхню роль у грубих та систематичних порушеннях прав людини режимом та діями, які продовжують загрожувати міжнародному миру та безпеці".

Так, до списку зокрема увійшли:

  • Safiran Airport Services, іранська вантажна та комерційна авіакомпанія, яка координувала польоти російських військових між Іраном та росією, через які іранський режим передав росії ударні БПЛА іранського виробництва;
  • Baharestan Kish Company, дочірня фірма Кооперативного фонду КВІР, яка уклала угоди з силами опору "Басідж" та КВІР щодо надання дослідницьких послуг у технологічному секторі, включаючи розробку компонентів БПЛА серії "Shahed".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Іран все ж планує продати Росії свої безпілотники — CNN Іран все ж планує продати Росії свої безпілотники — CNN
Росіяни уже почали тренування з іранськими БПЛА.
Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом Канадський суд визнав збиття українського літака МАУ в Ірані терористичним актом
Верховний суд провінції Онтаріо визнав збиття українського літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана навмисним терористичним актом. На рейсі PS752 Тегеран – Київ загинули 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.
Loading...
Load next