У кремлі пригрозили "відповідним рішенням" через встановлення стелі цін на газ

У кремлі пригрозили "відповідним рішенням" через встановлення стелі цін на газ

У рф уже відреагували на повідомлення, що в ЄС погодили стелю цін на газ і пригрозили "відповідним рішенням". Про це сказав речник президента рф дмитро пєсков. Повідомляють росЗМІ.

Спроби встановити стелю цін на газ неприйнятні, буде відповідне рішення, як із указом щодо нафти, - заявив пєсков.

Міністри енергетики країн Європейського союзу у понеділок, 19 грудня, погодили стелю цін на газ на рівні 180 євро/МВт.

Reuters напередодні повідомляло, що країни ЄС розглядали пропозицію встановити стелю цін на газ на нижчому рівні, ніж пропонувалося раніше, до того, як міністри енергетики країн ЄС мали зустрітися в понеділок, 19 грудня, щоб спробувати схвалити цей захід.

Повідомляється, що компромісна пропозиція Чехії, яка головує в ЄС, пропонує встановити тригером для запуску механізму стелі цін, якщо ціни за контрактом на найближчий місяць на нідерландському газовому хабі TTF перевищуватимуть 188 євро за мегават-годину протягом трьох днів.

Незважаючи на місяці переговорів і дві екстрені міністерські зустрічі на пропозицію ЄС щодо стелі цін на газ, країни не могли дійти згоди з цього приводу.

Нагадаємо, що в ЄС домовилися про стелю цін на газ – Reuters.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next