В Україні звільняють від ПДВ імпорт безпілотників та прицілів

В Україні звільняють від ПДВ імпорт безпілотників та прицілів

В Україні на час дії воєнного стану будуть звільненні від податку на додану вартість деякі товари, зокрема, БПЛА та приціли, які імпортуються з інших країн. Відповідне рішення сьогодні ухвалила Верховна Рада.

Законами 8360 та 8361-д на період воєнного стану звільнили від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України безпілотників, оптичних та коліматорних прицілів, приладів нічного бачення, тепловізорів, рацій крім імпорту з території держави-агресора, - повідомив нардеп Павло Фролов.

Проєкти вносять зміни до Податкового та Митного кодексів. Автори законопроєктів очікують, що з їх впровадженням можна буде запобігти дефіциту квадрокоптерів, прицілів та приладів нічого бачення для потреб українських військових.

Передбачається, що пільгові умови діятимуть у період дії воєнного стану, але не більше ніж до 1 січня 24 року. Після підписання Президентом зміни до законодавства набудуть чинності наступного дня після опублікування.

Нагадаємо, що Рада ЄС схвалила сьомий військовий пакет допомоги на суму 500 млн євро.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні лише один українець офіційно заробив понад мільярд гривень у 2020 році В Україні лише один українець офіційно заробив понад мільярд гривень у 2020 році
За 2020 рік 8451 громадянин України задекларував дохід понад мільйон гривень, понад мільярд — лише один.
Loading...
Load next