Європейські країни виділять Україні військове обладнання на понад 200 мільйонів фунтів

Європейські країни виділять Україні військове обладнання на понад 200 мільйонів фунтів

Україна отримає обладнання, включно із запасними частинами для танків, безпілотними авіаційними системами, засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони, у рамках першого пакета багатомільйонного фінансування від Міжнародного фонду для України (IFU). Повідомляє Міноборони Великої Британії.

Повідомляється, що перший пакет обладнання був узгоджений Великою Британією, Нідерландами, Норвегією, Швецією і Данією. Ці партнери разом з Ісландією і Литвою внесли до фонду загалом понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів.

За очікуваної вартості понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів перший пакет міститиме в собі життєво важливі можливості у вигляді артилерійських боєприпасів, морської розвідки, спостереження та рекогностування, а також запасні частини для обладнання, зокрема для танків, - йдеться в повідомленні.

Міністр оборони Бен Воллес заявив, що цей комплект обладнання забезпечить значний приріст можливостей Збройних Сил України і підтримає їхню здатність захищати свою країну.

Очолюваний Великою Британією Міжнародний фонд для України демонструє прихильність Великої Британії та наших союзників забезпеченню отримання Україною життєво важливої військової допомоги, необхідної для захисту від незаконного вторгнення росії, - сказав він.

Зазначається, що в першому пакеті підтримки IFU взяли участь як британські, так і міжнародні галузеві постачальники для задоволення пріоритетів України в забезпеченні смертоносного і нелетального устаткування, при цьому понад 40 країн надали більше ніж 1500 пропозицій в 11 галузях можливостей.

Нагадаємо, що за два тижні Укрпошта обміняла 5 мільйонів старих ламп на LED-лампи.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України
Центробанк Росії втратив доступ до 300 мільярдів доларів резервів, що лежать на рахунках за кордоном. Їх вже зарезервували для України.
Loading...
Load next