Україна отримала від ЄС ще 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Україна отримала від ЄС ще 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Європейська комісія сьогодні виділила Україні новий транш макрофінансової допомоги на 1,5 млрд євро.

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Як зазначається, таким чином у 2023 році до Державного бюджету України надійшло вже 7,5 млрд євро пільгових коштів від ЄС. Загальний обсяг фінансування за зазначеною програмою сягає 18 млрд євро.

Кошти надаються на безпрецедентно пільгових умовах для України й спрямовуються на фінансування пріоритетних видатків держбюджету.

Пільгові кошти від партнерів з Європейського Союзу, в рамках макрофінансової допомоги ЄС, дозволяють нам вчасно та у повному обсязі здійснювати фінансування пріоритетних видатків, зокрема для підтримки українських громадян. Фінансова допомога ЄС є вагомим внеском на шляху до перемоги України над агресором. Вдячний Європейським колегам за розуміння фінансових потреб держави, а також своєчасне і ритмічне надання коштів, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Наступні транші в рамках масштабної програми МФД будуть надходити до держбюджету протягом 2023 року з урахуванням виконання Україною узгоджених сторонами умов.

Нагадаємо, Франція готова надати Україні довгострокові гарантії безпеки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Європейський союз виділив 600 мільйонів євро допомоги - це останній транш Україні Європейський союз виділив 600 мільйонів євро допомоги - це останній транш Україні
Європейська комісія від імені Європейського союзу виплатила 600 млн євро макрофінансової допомоги Україні.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next