ТЕС та ТЕЦ, які пошкодили росіяни відновлюватимуть за програмою 5-7-9%

ТЕС та ТЕЦ, які пошкодили росіяни відновлюватимуть за програмою 5-7-9%

Кредити за державною програмою 5-7-9% видаватимуть для відновлення пошкоджених російськими окупантами ТЕС та ТЕЦ.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Кошти за цією програмою виділятимуться для компенсації відсоткової ставки за кредитами, які видаються (банками) для відновлення пошкоджених росіянами ТЕС і ТЕЦ, – повідомив Данило Гетманцев.

Обсяги фінансування, які передбачені для цього, складають близько 7,6 млрд грн. Такі кредити видаватимуться винятково на відновлення зруйнованих та пошкоджених енергоблоків, а не на планові чи капітальні ремонти (на ремонти передбачені інші джерела фінансування поза межами держпрограми 5-7-9%).

У нас є спільний проєкт з ЄБРР щодо низьковуглецевої реконструкції об’єктів генерації. Фокус цього плану буде перенесено на відновлення генеруючих потужностей, – повідомив Гетманцев. 

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується з метою підтримки інвестиційних проєктів українського бізнесу. Діють три можливі ставки кредитування – 5%, 7% або 9% річних, які залежать від розміру бізнесу та строку його діяльності.

Програму реалізує Фонд розвитку підприємництва. ФРП контролюється урядом України в особі Міністерства фінансів. Саме Мінфін координує усі аспекти діяльності Фонду.

Раніше повідомляли, що в кінці березня уряд дозволив підприємцям з деокупованих територій та територій можливих бойових дій також бути позичальниками за держпрограмою «Доступні кредити 5-7-9%».

Нагадаємо, Українські аграрії вже намолотили майже 16,6 млн тонн зерна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next