Закачування газу в українські сховища відбувається з випередженням графіка

Закачування газу в українські сховища відбувається з випередженням графіка

Підготовка до опалювального сезону випереджає графік. До газосховищ вже закачано близько 13 мільярдів кубометрів палива.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, передає пресслужба Міненерго. 

Він зазначив, що з наближенням зими навантаження на газовидобувні та газорозподільні підприємства буде зростати. Адже через ускладнення логістичних маршрутів збільшено використання газу для виробництва електроенергії.

Європейські компанії вже почали активно закачувати блакитне паливо в українські ПСГ, де зберігається вже близько 600 мільйонів кубів іноземного газу. А це важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки України та всього європейського континенту, - додали в Міненерго. 

Нагадаємо, Україна отримала від ЄС транш макрофіну на 1,5 млрд євро

Оля Касько - pravdatutnews.com

Читайте також
"Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео) "Досить розганяти паніку": у Зеленського заявили, що газу для опалення в Україні достатньо (відео)
В Офісі президента закликають не розганяти паніку, а також наголошують, що допомагають місцевому самоврядуванню подолати кризу на ринку газу.
Шмигаль: відключень газу і світла не буде Шмигаль: відключень газу і світла не буде
Прем'єр-міністр України запевняє, що під час опалювального сезону жодних вимкнень електроенергії чи опалення не буде.
Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.
Loading...
Load next