Усі закупівлі за кошти Світового банку тепер можуть проходити в Prozorro

Усі закупівлі за кошти Світового банку тепер можуть проходити в Prozorro

Світовий банк підтвердив повну відповідність української системи електронних закупівель Prozorro своїм правилам і схвалив її використання для усіх проєктів, які фінансує в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України. 

За оцінкою команди Світового банку нової процедури закупівлі за правилами міжнародних донорів, яку розробило ДП “Прозорро” відповідно до рекомендацій банку, "система електронних закупівель Prozorro може використовуватися в рамках проєктів, що фінансуються Світовим банком, для закупівель товарів та робіт як для національних (до 5 млн євро), так і для міжнародних (від 5 млн євро) тендерних процедур". 

Нова процедура дозволятиме приймати пропозиції учасників у різних валютах, поетапно розглядати пропозиції, обирати переможця не лише за ціновим критерієм тощо.

Уряд щиро вдячний Світовому банку не лише за стійку підтримку України, а й за готовність застосувати Prozorro в межах проєктів, які він фінансує. Система Prozorro добре знайома українському бізнесу, тож її використання міжнародними фінансовими організаціями дозволить українським підприємцям максимально долучатися до ланцюгів постачання для відновлення України. Це те, що надасть поштовху локальному бізнесу, виробникам, а відтак посилить стійкість нашої економіки, - наголосила міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Нагадаємо, Зеленський: Будуть хороші новини щодо артилерії і ППО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
В НБУ розповіли, чи очікувати різкого падіння долара у 2021 році В НБУ розповіли, чи очікувати різкого падіння долара у 2021 році
В Нацбанку не передбачають, що повториться ситуація 2019 року. Для цього немає обставин.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next