Польща відібрала у російського "Газпрому" частку в газопроводі "Ямал-Європа"

Польща відібрала у російського "Газпрому" частку в газопроводі "Ямал-Європа"

Таку заяву зробив генеральний директор PKN Orlen Даніель Обайтек, зазначивши, що PKN Orlen візьме під контроль акції, що раніше належали ПАТ "Газпром", після того, як рішення стане остаточним.

Про це він повідомив у соцмережі, передає Міненерго.

Компанія оголосила, що отримала згоду президента Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів на поглинання. Таким чином, вся компанія Europol Gaz Transit переходить під контроль польського нафтового концерну Orlen.

Десятиліттями Польща залежала від поставок природного газу з росії – 10 років тому їх частка становила приблизно 80%  від загального імпорту, – зазначив Обайтек.

Він додав, що Польща повністю незалежна від російського газу, тоді як рішення про конфіскацію активів є кроком до відновлення повного контролю польських суб'єктів над стратегічною газовою інфраструктурою країни.

Згідно з рішенням президента Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів Томаша Хрустни, Orlen перейме ексклюзивний контроль над системою газопроводу Europol Gaz Transit.

Нагадаємо, Глава МЗС Британії прибув в Ізраїль

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба: Плата за газ у рублях – це допомога росіянам у вбивстві Українців Кулеба: Плата за газ у рублях – це допомога росіянам у вбивстві Українців
Дмитро Кулеба закликав країни світу виважено підійти до вирішення цього питання.
Loading...
Load next