Швеція виділила 6,5 мільйонів євро на ремонт українських шкіл та дитсадочків

Швеція виділила 6,5 мільйонів євро на ремонт українських шкіл та дитсадочків

Уряд Швеції повідомив про виділення 75 мільйонів шведських крон (6,52 мільйона євро) до кризового фонду ЮНЕСКО, який фінансує відновлення та реконструкцію у дошкільних і шкільних закладах, зокрема їх укриттів. 

Про це повідомила пресслужба шведського уряду.

Зазначається, що на додаток до забезпечення необхідного обладнання для укриттів, грант дає змогу ЮНЕСКО встановити необхідні засоби водопостачання та гігієни, а також забезпечити, щоб навчальні та дошкільні заклади були обладнані на зиму опаленням.

Також приділяється увага, щоб укриття були доступними для людей з обмеженими можливостями, а діти мали доступ до психосоціальної підтримки та фізичної активності. Грант є частиною допомоги Швеції Україні.

Надзвичайно важливо, щоб діти та студенти могли продовжувати навчання без подальших перерв і щоб дошкільний заклад і школа були тією безпечною точкою, якою вона може бути. Ця підтримка кризового фонду ЮНЕСКО для їхньої роботи в Україні сприяє саме цьому, – каже міністр освіти Лотта Едхольм.

За даними шведського уряду, освітній сектор в Україні сильно постраждав від повномасштабного вторгнення Росії. З лютого 2022 року понад 3 тис. дошкільних, шкільних та інших навчальних закладів було пошкоджено, 360 – повністю зруйновано.

Нагадаємо, У Польщі почали будувати другий корабель радіоелектронної розвідки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
5 країн запустили міжнародний фонд "За сильну Україну", його стартовий капітал - £35 млн 5 країн запустили міжнародний фонд "За сильну Україну", його стартовий капітал - £35 млн
Кошти будуть спрямовані на громади, їхню стійкість, людей, які потребують підтримки.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next