Польща категорично проти розширення безмитної торгівлі ЄС з Україною

Польща категорично проти розширення безмитної торгівлі ЄС з Україною

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський заявив, що він "категорично проти" розширення вільної торгівлі з Україною.

Таку думку він висловив у листі до єврокомісара з питань торгівлі, передає RMF FM.

На його думку, повна лібералізація торгівлі, яку запровадив Європейський Союз після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, мала "контрпродуктивний ефект".  Також Секерський підтримав виключення цукру, м'яса птиці та яєць з регламенту вільної торгівлі ЄС та встановлення посилених захисних положень.

Він вважає, що потрібно почати переговори з Україною "про поступову взаємну лібералізацію, що супроводжується поступовим приведенням українського сільського господарства до стандартів і права ЄС". Адже проблеми з надмірним імпортом стосуються не тільки зернових культур, а й "цукру, м'яса птиці, яєць, м'яких фруктів (особливо замороженої малини) і яблучного концентрату".

Водночас у листі польський міністр сільського господарства розповів про повернення Польщі до переговорів у рамках Координаційної платформи ЄС з метою "пошуку ефективних і прийнятних механізмів". У них також беруть участь Україна, Єврокомісія та сусідні з Україною країни.

У матеріалі нагадали, колишній польський уряд відмовився від участі в цій Платформі на знак протесту проти того, що Єврокомісія не продовжила ембарго ЄС на українське зерно.

Нагадаємо, Медзабезпечення армії до стандартів НАТО: Рада підтримала законопроєкт

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС готовий створити прискорені торгові маршрути для України ЄС готовий створити прискорені торгові маршрути для України
Більшість великого експорту продовольства з чорноморських портів України відрізали російські окупанти.
Loading...
Load next