В Україні запрацювали програми з підвищення енергонезалежності

В Україні запрацювали програми з підвищення енергонезалежності

В Україні запрацювали фінансові програми для підвищення енергонезалежності. Зокрема — 0% кредитування громадян для купівлі енергообладнання.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики.

Програма кредитування під 0% для фізичних осіб працює для купівлі генерувальних установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел. Тобто сонячні панелі з системами накопичення електроенергії або вітрові установки.

Кожен, хто захоче їх купити, може отримати кредит, за яким держава повністю компенсує відсоткову ставку впродовж терміну кредитування. Сума кредиту — до 480 тисяч гривень. Термін кредитування — 10 років.

Для отримання кредиту можна звернутись до «ПриватБанку», «Ощадбанку», «Укргазбанку», «Сенс Банку», банку «Глобус». Міненерго обіцяє, що кількість банків-партнерів програми ще збільшиться.

Нагадаємо, Україна домовилася з власниками єврооблігацій щодо реструктуризації боргу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
В Нацбанку заявили, що в Україні серед населення зростає попит на отримання кредитів В Нацбанку заявили, що в Україні серед населення зростає попит на отримання кредитів
У Національному банку України зростає попиту серед бізнесу й домогосподарств на отримання кредитів у першому кварталі 2021 року. Цим самим підтверджується те, що українці все охочіше беруть кредити в українських банках.
Loading...
Load next