Полум'я в Сибірі охопила понад 3 мільйони га території

Полум'я в Сибірі охопила понад 3 мільйони га території
Кількість викидів продуктів горіння в атмосферу перевищує показники 2019 року, як наслідок знищено 15 мільйонів гектарів лісів.За даними Європейської служби моніторингу атмосфери, перші загоряння в

Кількість викидів продуктів горіння в атмосферу перевищує показники 2019 року, як наслідок знищено 15 мільйонів гектарів лісів.

За даними Європейської служби моніторингу атмосфери, перші загоряння в цьому році зафіксували ще у березні.

Російське відділення Greenpeace заявило, що пожежі вже набули масштабу екологічної катастрофи.

Екоактивісти запевнюють, що, як і минулого року, так і цього російська влада не буде вживати ніяких дій для гасіння 90% горінь. Оскільки це вимагає величезних ресурсів, а більшість загорянь фіксуються у віддалених від населених пунктів районах.

Але попри те, що вогонь до міст і селищ не наближається, росіянам, які живуть за тисячі кілометрів від лісів у вогні, знову доведеться вдихати їдкий дим. Враховуючи поширення коронавірусу, це особливо небезпечно для людей, зауважують екологи.

Враховуючи поширення коронавірусу, це особливо небезпечно для людей, зауважують екологи.

В Greenpeace повідомляють: "Враховуючи поширення коронавіруса, це [задимлення] особливо небезпечно для людей: навантаження на лікарні, як і раніше, залишаються високими, і лікарі продовжують боротися за життя пацієнтів з респіраторними захворюваннями. На тлі повномасштабної кліматичної кризи це особливо небезпечно і для всієї нашої планети. В атмосферу потрапляють сотні мегатонн вуглекислого газу, а лісові екосистеми, що запасають вуглець, будуть знищені або сильно ослабнуть. Це у багато разів посилить парниковий ефект. Проте російська влада ігнорує причини зміни клімату, серед яких — і гігантські лісові пожежі".

Нагадаємо, що у селі Крисовичі Мостиського району спалахнув вогонь у двоповерховому житловому будинку. На момент прибуття пожежних підрозділів цегляне помешкання було охоплене полум’ям.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
Визнав свою провину: розслідування смертельної ДТП з мажором у Харкові закінчилося Визнав свою провину: розслідування смертельної ДТП з мажором у Харкові закінчилося
26 жовтня 2021 Микола Харківський за кермом елітної Infinity, яку йому нещодавно подарували, зі швидкістю 180 кілометрів на годину пронісся на червоне.
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Декілька пожеж трапилося на Львівщині
Спершу у Львові спалахнула квартира на 5 поверсі будинку на вулиці Єрошенка, 2. Внаслідок цього 56-річний чоловік отруївся продуктами горіння. Після огляду медиками, потерпілого відпустили.
Loading...
Load next