У Києві спіймали двох терористів

У Києві спіймали двох терористів
Правоохоронці затримали 2 підозрюваних у закладанні вибухових пристроїв у столиці. Також вони причетні до вибуху біля станції метро «Шулявська» та в будинку на Подолі.

Правоохоронці затримали 2 підозрюваних у закладанні вибухових пристроїв у столиці.

Також вони причетні до вибуху біля станції метро «Шулявська» та в будинку на Подолі.

Крім того, поліцейські знешкодили один з пристроїв біля метро «Мінська», а ще один виявили на сортувальній станції після анонімного дзвінка.

Зазначається, що після першого вибуху організатори та виконавці терактів надіслали на адреси СБУ, МВС, інших державних органів та ЗМІ вимоги фінансового характеру і вимагали перерахувати їм 50 біткоїнів, орієнтовною вартістю 500 тисяч доларів, на електронний гаманець із зашифрованим повідомленням у вигляді QR-коду.

Для вчинення терактів зловмисники використовували різні телефони та картки операторів мобільного зв’язку, wi-fi роутери, плати та схеми передавання сигналів для приведення в дію вибухових пристроїв.

"Терористи грали на нервах киян та правоохоронців. А поліцейські не спали ночами і рили землю для того, щоб обчислити терористів. Адже їх мішенню міг стати будь-який киянин або гість міста - дитина, жінка, пенсіонер", - розповів заступник міністра Антон Геращенко.

Проведено 15 обшуків за адресами проживання та перебування фігурантів, під час яких вилучено речові докази протиправної діяльності.

Нагадаємо, що на базі відпочинку у Львівській області вибухнув позашляховик. Внаслідок цього загинув чоловік.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next