Поліція викрила зловмисників, які поширювали провокаційні листівки на Закарпатті

Поліція викрила зловмисників, які поширювали провокаційні листівки на Закарпатті
Правоохоронці затримали трьох чоловіків, яких підозрюють в розклеюванні листівок із погрозами українцям угорського походження у місті Берегове на Закарпатті.

У ніч з 2 на 3 травня у місті Берегове троє чоловіків розповсюджували листівки з погрозами українцям угорського походження. Зокрема погрозливі повідомлення були розклеєні на кількох будинках місцевих жителів.

Порушникам вдалось спіймати та наразі їм оголосили підозру в розпалюванні національної ворожнечі, повідомляє пресслужба СБУ.

”Фігуранти розклеїли листівки з погрозами угорській національній меншині в м.Берегово Закарпатської області. Щоб надати "особливого забарвлення" цій акції, російські куратори попросили зробити це напередодні травневих свят”, - йдеться у повідомленні СБУ.


Зокрема діяли чоловіки на замовлення російських кураторів, адже правоохоронцям вдалось встановили, що на платіжну картку одного з фігурантів були перераховані кошти в російських рублях - близько $500 в доларовому еквіваленті.

Так у межах кримінального провадження за місцями проживання та затримання розповсюджувачів провокативних листівок були проведені обшуки під час яких працівники СБУ вилучили російську символіку, а також інші речові докази протиправної діяльності.

Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Читайте також
На Закарпатті невідомі поширювали провокаційні листівки з погрозами (фото) На Закарпатті невідомі поширювали провокаційні листівки з погрозами (фото)
У місті Берегове невідомі розповсюджували листівки з погрозами українцям угорського походження. Зокрема погрозливі повідомлення були розклеєні на кількох будинках місцевих жителів.
На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.
Loading...
Load next