Суд покарав шпигуна ФСБ, який збирав інформацію про українські ракети (відео)

Суд покарав шпигуна ФСБ, який збирав інформацію про українські ракети (відео)
За матеріалами контррозвідки СБУ, агента ФСБ, який збирав дані про українські розробки ракетних комплексів, засудили до 8 років.

Лисичанський міський суд визнав винним агента російської спецслужби ФСБ, який збирав дані про українські розробки у ракетобудуванні. Про це повідомили у пресслужбі СБУ. 

Зловмисника засуджено до 8 років позбавлення волі за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України - державна зрада.

Жителя Луганської області було затримано у травні 2020 року під час спроби передачі представникам російської спецслужби секретної технічної документації щодо новітнього ракетного комплексу. 

Встановлено, що діючи за завданням спецслужб країни-агресора зловмисник встановив контакт з військовослужбовцями одного з науково-дослідних центрів Збройних Сил України. Його метою було отримання від останніх, за грошову винагороду, відомостей щодо новітньої військової розробки – ракетного комплексу "Нептун", - повідомляють у СБУ. 

За виконання цих завдань йому обіцяли 10 тисяч доларів. 

Зловмисника затримали, коли він фотографував та пересилав імітаційні документи співробітникам ФСБ Російської Федерації.

 

Читайте також
Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео) Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео)
Контррозвідка СБУ викрила колишнього посадовця РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою та "зливав" їм інформацію про деталі функціонування органів держаної влади України.
Loading...
Load next