СБУ викрила масштабну схему розкрадання бюджетних коштів в Одесі

СБУ викрила масштабну схему розкрадання бюджетних коштів в Одесі
Тільки за рік через відповідні махінації держава втратила понад 600 млн грн.

Служба безпеки України в Одеській області заблокувала діяльність масштабного міжрегіонального конвертаційного центру. Лише у 2020 році через махінації з податками держава втратила понад 600 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що зловмисники майже 10 років обслуговували десятки підприємств реального сектору економіки та низку державних і комунальних компаній. Вони сприяли мінімізації податків, формуванні фіктивного податкового кредиту та привласненні державних коштів. 

Слідство виявило, що зловмисники реєстрували фіктивні комерційні структури на підставних осіб. Вдалося виявити понад 50 підприємств, через які здійснювали махінації. 

Для того, що привласнити державні гроші, зловмисники використовували поетапну схему. Спершу оформляли «липові» фінансово-господарські операції з фіктивними підприємствами. На їхні рахунки переводили «оплату» за зобов’язаннями. А вже звідти вони знімали готівку.

Вони також надавали послуги зі створення схем формування безтоварного податкового кредиту.

Через діяльність центру у 2019-2021 роках частина бюджетного фінансування не дійшла за призначенням. Її виділяли для реалізації низки важливих та стратегічних проєктів.

Ось лише деякі з них:

  • реконструкція причалу Одеського морського порту;
  • модернізація обладнання виробничої фірми з ремонту та технічного обслуговування суден;
  • постачання унікального обладнання на підприємство енергетичного машинобудування, що має стратегічне значення для економіки та безпеки України.

У межах слідства проведено одночасно 24 обшуки в офісних приміщеннях «конвертаційного центру» та за адресами мешкання учасників схеми.

Читайте також
Привласнювали пенсії жителів окупованих територій: на Харківщині викрили незаконну схему Привласнювали пенсії жителів окупованих територій: на Харківщині викрили незаконну схему
Чиновникам вдалося привласнити приблизно 5 мільйонів гривень. За відповідною схемою зловмисники працювали декілька років.
СБУ викрила посадовців, які розікрали продукцію "Укргазвидобування" на понад 4 млн грн СБУ викрила посадовців, які розікрали продукцію "Укргазвидобування" на понад 4 млн грн
На Полтавщині Служба безпеки України викрила чиновників, які розкрадали газу держпідприємства "Укргазвидобування". Внаслідок злочинних дій посадовців держава зазнала збитків на понад 4 мільйони гривень.
В Одесі на хабарі у 50 тисяч гривень затримали директора підприємства (відео) В Одесі на хабарі у 50 тисяч гривень затримали директора підприємства (відео)
В Одесі правоохоронці затримали на хабарі в 50 тисяч гривень директора комунального підприємства міської ради.
Loading...
Load next