Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»

Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.

Артемівський міський районний суд Донецької області засудив до 6 років позбавлення волі військового Збройних сил України за передачу бойовику «ДНР» розвідувальної інформації.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Прокурори у суді довели, що військовослужбовець за допомогою одного з месенджерів передавав учаснику терористичної організації «ДНР» інформацію про організаційно-штатну структуру, кількість особового складу, озброєння, місця дислокації, завдання, проведення навчань за участі міжнародних партнерів, пересування та морально-психологічний стан окремих підрозділів Збройних Сил України на території проведення операції Об’єднаних сил.

Військовослужбовець передавав ці дані учаснику терористичної організації «ДНР», який виконував завдання щодо збору інформації розвідувального характеру від так званого «міністерства державної безпеки ДНР», - йдеться у повідомленні. 

Також доведено, що військовослужбовець придбав, носив та зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю і бойові припаси без відповідного дозволу.

 Наразі вирок ще не набрав чинності.

Читайте також
На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані На Донбасі поранили 3 бійців ЗСУ: один із них у важкому стані
Поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров'я одного бійця – тяжкий, інших – задовільний.
Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші" Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші"
Протягом минулої доби, 1 червня в районі окупованих територій та проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next