Продавали заборонені ліки: на Хмельниччині поліція викрила мережу онлайн-аптек (відео)

Продавали заборонені ліки: на Хмельниччині поліція викрила мережу онлайн-аптек (відео)
Для маскування своєї діяльності, зловмисники відправляли товар від імені третіх осіб та з інших міст. Окрім цього, відомо, що частина медпрепаратів, які продавалися в онлайн-аптеках, заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України.

На Хмельниччині правоохоронці викрили групу осіб, які продавали підроблені та заборонені ліки. Щомісячний оборот від продажу фальсифікованих препаратів становив 2 мільйони гривень. Про це повідомили у пресслужбі комунікації Нацполіції у Хмельницькій області.

За даними слідства, 37-річний місцевий житель створив понад 10 онлайн-аптек, де продавали фальсифіковані лікарські засоби. Також організатор злочинної схеми залучив до роботи двох операторів, які приймали у людей замовлення

Згідно з повідомленнями Державної служби України з лікарських засобів, частина медпрепаратів, що продавалися в онлайн-аптеках, заборонена для реалізації, зберігання та застосування на території України. Також правоохоронці встановили, що ліки транспортувалися та зберігалися без дотримання температурних і санітарних вимог, - йдеться у повідомленні поліції.

Також правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фігурантів та у приміщеннях так званих сall-центрів аптек у Хмельницькому та у Волинській області, вилучили: понад тисячу пакувань незареєстрованих в Україні медичних препаратів, банківські картки, комп'ютерну техніку та мобільні телефони.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України, - додали у поліції.

Санкція зазначеної статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі тривають слідчі дії.

 

Читайте також
В Україні заборонили продаж ліків дітям: Верховна Рада встановила штрафи В Україні заборонили продаж ліків дітям: Верховна Рада встановила штрафи
Згідно з положеннями Цивільного кодексу, малолітньою вважається особа, яка не досягла 14 років.
Купатись заборонено: на п’яти пляжах Києва знайшли небезпечну кишкову паличку Купатись заборонено: на п’яти пляжах Києва знайшли небезпечну кишкову паличку
На території п'яти столичних пляжів заборонили купатись. Оскільки, у пробах води, виявили перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички.
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next