В підручниках на окупованих територіях поширюють ідеї "русского міра" - Денісова

В підручниках на окупованих територіях поширюють ідеї "русского міра" - Денісова
Вона наголосила, що в історії підручниках для шкіл простежується «нерозривний зв'язок Донбасу» з історією, культурою та державністю російської імперії.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму телеграм-каналі повідомила про прискорення незаконної інтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей до Російської Федерації шляхом викривлення історичної правди у підручниках. 

Вона пояснила, що окупаційні адміністрації, які діють на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, у листопаді 2021 року було видали 109 тисяч книжок з історії для загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних навчальних закладів:

  • підручники «История Донбасса: от древности до современности» (100 тисяч примірників – у Донецькій області),
  • «История Великой Отечественной Войны. Часть 1» (9 тисяч примірників – у Луганській області).

За її словами, попри історичні факти, у книгах простежується «нерозривний зв'язок Донбасу» з історією, культурою та державністю російської імперії. Відтак молодому поколінню штучно нав’язують ідею невід’ємності тимчасово окупованих територій від «русского мира».

Категорично засуджую дії та методи окупаційних адміністрацій, які направлені на знищення національної ідентичності українського населення та просування ідей «русского мира», з використанням дітей — громадян України, — зазначає Людмила Денісова.

Людмила Денісова також звернулася до Офісу Генерального прокурора із проханням вжити відповідних заходів реагування.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Одесі під час розкопок виявили один із найбільших могильників жертв НКВС (фото) В Одесі під час розкопок виявили один із найбільших могильників жертв НКВС (фото)
Майже у кожній могилі люди поховані у декілька прошарків. Однак, проводити розкопки дослідникам заважають силові кабелі, які, хаотично розкидані майже по всій території колишнього спецоб'єкту НКВС "Татарка".
Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото) Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото)
В окупованому Криму російські силовики провели обшуки в п’яти будинках кримськотатарських активістів та затримали п'ять осіб. Серед них був й багатодітний батько.
Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото) Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото)
На Донбасі дівчина через мінне поле втекла з окупованих районів Донецької області (ОРДО). Вчора пізно ввечері вона вийшла до позицій українських військових.
Loading...
Load next