Під радісні вигуки, оплески та пісні: мітингувальники знесли пам'ятник Назарбаєву в Казахстані (фото, відео)

Під радісні вигуки, оплески та пісні: мітингувальники знесли пам'ятник Назарбаєву в Казахстані (фото, відео)
У Казахстані другий день продовжуються протести.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відправив у відставку голову Радбезу та багаторічного керівника країни Нурсултана Назарбаєва. Слідом за цим мітингувальники вирішили повалити пам'ятник, який звели на його честь. Про це повідомляє телеграм-канал "Раньше всех".

Варто зазначити, що пам'ятник Назарбаєву в місті Талдикорстан встановили ще у 2016 році. Однак під час протестів, які за останні 3 дні охопили майже всю країну, мітингувальники вирішили його знести.

На відео видно, що знесення пам'ятника колишньому президенту відбувається під радісні вигуки, оплески та пісні. Під час падіння він розбився навпіл.

Фото: Kaz.TAG

Також спостерігаються перебої в авіасполученні між Москвою та Алмати на тлі протестів у Казахстані. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як випливає з табло аеропорту "Шереметьєво", рейс "Аерофлоту" до Алмати, запланований на 20:55 МСК із московського аеропорту, скасовано. Виліт ще одного рейсу, який виконує казахстанський національний перевізник Air Astana з "Домодєдово" о 22:15 МСК, поки що значиться в розкладі.

Зазначається, що цей рейс є розворотним. Тобто спочатку літак має прибути до Москви з Алмати, а потім відлетіти назад. За даними аеропорту Алмати, борт мав вилетіти до Москви ще о 15:55 МСК, але не вилетів досі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 


 

 

Читайте також
Завершення військової місії ОДКБ та новий прем'єр: свіжі події в Казахстані (фото, відео) Завершення військової місії ОДКБ та новий прем'єр: свіжі події в Казахстані (фото, відео)
За даними МВС Казахстану, у країні було затримано майже 10 тисяч мітингувальників.
День жалоби, вбивство дитини, затримання людей: ситуація в Казахстані сьогодні (відео) День жалоби, вбивство дитини, затримання людей: ситуація в Казахстані сьогодні (відео)
Про мирне врегулювання ситуації поки говорити рано.
Loading...
Load next