Українці замовляють "мінування" через телеграм-чати, які контролюються ФСБ РФ, - СБУ (фото, відео)

Українці замовляють "мінування" через телеграм-чати, які контролюються ФСБ РФ, - СБУ (фото, відео)
Служба безпеки України затримала зловмисника, який «замінував» навчальний заклад за допомогою спецслужб РФ.

Хлопець зробив неправдиве повідомлення про мінування Гірничого фахового коледжу Криворізького національного університету. Йому загрожує до 6 років позбавлення волі. Повідомляє СБУ.

Псевдомінером виявився студент цього ж коледжу, який замовив мінування у адміністратора одного з російських закритих телеграм-чатів, що керується спецслужбами РФ. Наразі такі чати, що надають "послуги" з організації псевдомінувань, використовуються країною-агресором як один із інструментів для штучного поширення панічних настроїв в Україні.

Фото: СБУ

Наразі більшість псевдомінувань, які здійснюються, надходять від школярів і студентів, що "замовляють" мінування в закритих телеграм чатах, які куруються ФСБ РФ.

Фото: СБУ

Анонімний лист про мінування коледжу відправили 20 січня на електронну пошту "гарячої лінії СБУ" та самого коледжу. Автор повідомлення представився "російським терористом" і вимагав 250 тисяч грн викупу, "щоб теракту не сталося".

Завдяки фаховим розшуковим заходам співробітники СБУ оперативно встановили особу псевдомінера і затримали його. Свій вчинок він мотивував тим, що бажав аби коледж було переведено на дистанційну форму навчання, - йдеться у повідомленні СБУ.

У зловмисника вилучено:

  • комп’ютерну техніку;
  •  мобільний телефон.

 На цих носіях є докази протиправної діяльності, зокрема і листування з адміністратором телеграм-чату.

Фото: СБУ

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності.

Фото: СБУ

Вказано, що правоохоронці відразу провели необхідні перевірки і не виявили жодних вибухових предметів та речовин у приміщенні навчального закладу.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині Контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ на Вінниччині
Контррозвідники СБУ викрили та затримали на Вінниччині агента ФСБ РФ, який пройшов вишкіл у терористів на тимчасово окупованому Донбасі.
Loading...
Load next