Росія планує встановити проросійського лідера в Києві, — МЗС Великої Британії

Росія планує встановити проросійського лідера в Києві, — МЗС Великої Британії
В уряду Британії є інформація про те, що російські спецслужби підтримують зв’язки з багатьма колишніми українськими політиками.

Російський уряд прагне встановити проросійського лідера в Києві, оскільки розглядає питання про вторгнення та окупації України. Потенційним кандидатом є колишній народний депутат України Євген Мураєв.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Британії.

Зазначено, що в уряду Британії є інформація про те, що російські спецслужби підтримують зв’язки з багатьма колишніми українськими політиками, зокрема:

  • Сергієм Арбузовим, першим віцепрем'єр-міністром України у 2012-2014 роках, в.о. прем'єр-міністра у 2014 році.
  • Андрієм Клюєвим, першим віцепрем'єр-міністром у 2010-2012 роках, керівником Адміністрації колишнього президента України Януковича.
  • Володимиром Сівковичем, колишнім заступником голови Ради національної безпеки і оборони (РНБО).
  • Миколою Азаровим, прем'єр-міністром України у 2010-2014 роках.

Деякі з них мають контакти з офіцерами російської розвідки, які зараз беруть участь у плануванні нападу на Україну.

Коментуючи цю заяву, міністерка закордонних справ Ліз Трасс сказала, що Росія має припинити агресію та йти на шлях дипломатії.

Інформація, оприлюднена сьогодні, висвітлює масштаби російської діяльності, спрямованої на підрив України, і дає змогу зрозуміти мислення Кремля. Росія має припинити військову агресію, кампанію дезінформації та йти на шлях дипломатії. Як неодноразово заявляли Велика Британія та наші партнери, будь-яке військове вторгнення Росії в Україну було б серйозною стратегічною помилкою з серйозними витратами.

Крім того, Ліз Трасс заявила, що позиція Великої Британії щодо України також зрозуміла. 

Ми однозначно підтримуємо її суверенітет і територіальну цілісність в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Крим. Україна – незалежна, суверенна держава.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next