Чергове фіаско: на Харківщині вертолітник рф промахнувся та знищив позиції окупантів разом із особовим складом

Чергове фіаско: на Харківщині вертолітник рф промахнувся та знищив позиції окупантів разом із особовим складом

Російські окупанти зазнали чергових втрат у Харківській області. Ворожий вертоліт примудрився вдарити по своїх позиціях. 

Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов у Telegram-каналі увечері у четвер, 24 березня.

Вранці російський гелікоптер "якісно відпрацював" свої ж позиції, знищив величезну кількість особового складу та військової техніки окупаційних військ у Малій Рогані, – написав він.

Синєгубов уточнив, що саме ці окупанти постійно обстрілювали Харків, використовуючи артилерійське озброєння та реактивні системи залпового вогню.

Сподіваємось, що це не останній випадок самознищення російських окупантів. Наші ж Збройні сили України не втрачають пильності та захищають Харківщину! – додав він.

Своєю чергою російська армія сконцентрувала всі свої сили на чотири міста, однак і там суттєвих просувань немає.

Вже місяць минув з моменту, як російські окупанти пішли війною на Україну. Їм так і не вдалося досягнути поставлених цілей — за 3 доби взяти Київ, наприклад, а станом на зараз фронт практично завмер.

Про це у четвер, 24 березня, у вечірньому зведенні розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

За його словами, у російських окупантів не вистачає ресурсів для наступу.

Наразі фронт практично завмер. Противник за багатьма напрямами немає ресурсів у тому, щоб продовжувати наступ. Він має проблеми з матеріальним постачанням – паливом, боєприпасами, іншими видами матеріального забезпечення. Голі, босі окупанти, — повідомив Арестович.

Наразі основні зусилля ворога сконцентровані у таких напрямках — Ізюм, Мар'їнка, Маріуполь і частково Херсон, де ворог фактично почав оборонятися, а не наступати.

Значно суттєвішими стають і втрати російської армії — за 24 березня, за даними радника ОП, було знищено передовий командний пункт 49-ї російської армії на Півдні та великий десантний корабель, що перевозив орієнтовно 400 морських піхотинців, 20 танків та 45 БТРів – він вибухнув у порту Бердянська. Другий був ушкоджений.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next