Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео)

Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео)
Продовжується штурм міста Маріуполь та ведуться активні бойові дії в районах Попасної та Рубіжного.

Триває сорок друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.Ворог продовжує підготовку до наступальної операції на сході України з метою встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій з метою прориву оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку. Також намагається взяти під повний контроль місто Маріуполь..

Триває підготовка та переміщення підрозділів окупаційних військ збройних сил російської федерації на територію України. Ворог спланував переміщення підрозділів 38-ї окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу з території республіки білорусь до Бєлгородської області. 

Відзначається переміщення підрозділів противника до залізничних станцій для завантаження і подальшої передислокації.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків. Здебільшого в нічний час, російські окупанти здійснюють обстріли міста з використанням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. В районі міста Ізюм активних дій противник не проводив. 

На Донецькому та Луганському напрямках основні зусилля ворог зосереджує на бойових діях в районах населених пунктів Попасна і Рубіжне та встановленні контролю над містом Маріуполь. Намагається покращити тактичне положення. 

Продовжує вогневий вплив на більшості напрямків.

Противник здійснював артилерійські обстріли в районах населених пунктів:

  • Кремінна,
  • Піски,
  • Очеретино,
  • Розівка,
  • Новобахмутівка,
  • Новосілка Друга,
  • Мар’їнка,
  • Красногорівка.

В районах Попасної, Степного, Новотошківського, Рубіжного, Сєверодонецька і Солодкого ворог проводив штурмові дії, але успіху не мав.

На Південнобузькому напрямку ворог продовжує здійснювати обстріли населених пунктів. В результаті наступальних дій підрозділів ЗС України ворог втратив контроль над населеним пунктом Осокорівка.

Сили оборони продовжують утримувати визначені рубежі, нищити ворога та звільняти від загарбника українські землі.

Разом переможемо! Слава Україні!

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: ранкове зведення Генштабу (відео)
Триває підготовка ворога до наступу на сході України
Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео) Російсько-українська війна: вечірнє зведення Генштабу (відео)
Сьогодні окупанти здійснили понад 80 літаковильотів, 29 з яких — з території білорусі.
Loading...
Load next