Ранкове зведення Генштабу: ворог намагається завершити перегрупування та переміщення підрозділів

Ранкове зведення Генштабу: ворог намагається завершити перегрупування та переміщення підрозділів
Розпочалася сорок восьма доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Російські окупанти, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують використовувати тактику розміщення техніки та живої сили безпосередньо у житловій забудові. Повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Донецькому і Таврійському напрямках росія веде бойові дії і переміщує додаткові підрозділи. Є ознаки того, що рф посилює протиповітряну оборону в районах Мелітополя та Іловайська. Імовірно, далі росія намагатиметься взяти під контроль місто Маріуполь, Попасна та вести наступ у напрямку на Курахове, аби вийти на адміністративні кордони Донецької області.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської областей окупанти використовують приміщення аграрних підприємств, об’єкти енергетичної та соціальної інфраструктури для ведення бойових дій. При цьому вони перевдягаються у цивільний одяг.

На Волинському та Поліському напрямках активних дій немає. На Слобожанському напрямку російська війська продовжують часткове блокування Харкова. В районі міста Ізюм ведуться бойові дії

Нагадаємо, що використання хімічної зброї є воєнним злочином: рашисти хочуть застосувати хімзброю проти бійців, що тримають оборону маріупольської «Азовсталі».

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next