Затримують чоловіків прямо на вулицях: у Каховці окупанти влаштували "камеру тортур"

Затримують чоловіків прямо на вулицях: у Каховці окупанти влаштували "камеру тортур"

У Каховці Херсонської області окупанти облаштували в споруді місцевої поліції катівню, де піддають тортурам звичайних людей. Російські воєнні затримують чоловіків прямо на вулицях.

Про це у Telegram-каналі повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, наразі в заручниках у окупантів перебуває 10 мирних жителів. Дехто з них утримується вже кілька тижнів.

Процес затримання виглядає в усіх випадках практично однаково. Чоловіків "виловлюють" прямо на вулиці. Привід для прослідування в поліцію – "порушення правопорядку" або "порушення комендантської години". Окрім учасників АТО/ООС, арештовують також звичайних цивільних, які не мають відношення до воєнної служби чи мітингів проти окупаційного режиму.

Родичі затриманих вистоюють черги біля відділення, щоб дізнатися про долю своїх рідних або передати їм продукти та речі. Відомо, що заручників б'ють і катують. Найважче доводиться бійцям тероборони та колишнім воєнним, яких схопили окупанти.

Такі дії солдатів Кремля порушують норми Міжнародного права. "

Закликаю Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні, — зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зґвалтовані військовими РФ вважають себе винними, збільшилися суїцидальні настрої.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші На Донбасі поранено двох військових та чотири рази порушено режим тиші
За минулу добу російсько-окупаційні війська на Донбасі чотири рази порушили режим припинення вогню, один з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео) Окупанти готуються до взяття всієї Херсонщини під свій контроль, - ОК "Південь" (відео)
Противник на Миколаївщині, Херсонщині продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубіжі.
Loading...
Load next