Електромонтеру з "Азовсталі" повідомили про підозру за здачу росіянам підземних тунелів заводу

Електромонтеру з "Азовсталі" повідомили про підозру за здачу росіянам підземних тунелів заводу

Маріупольцю, який підозрюється у тому, що передав ворогу інформацію щодо розташування підземних тунелів на території заводу "Азовсталь", повідомлено про підозру у держзраді. Про це інформує пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора і Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру електромонтеру з ремонту та обслуговування електроустаткування ПРАТ «МК Азовсталь» у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1 КК України), - повідомили в пресслужбі.

Так, за даними слідства, підозрюваний передав ворогу інформацію щодо розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі.

З початку військової агресії рф, як вказано, тунелі використовуються захисниками, які тримають оборону міста та ведуть бойові дії з російськими військами і представниками псевдореспублік, а також цивільними громадянами, які там перебувають.

Як повідомляють в Офісі, отриману від підозрюваного інформацію загарбники зафіксували на відео та розповсюдили у мережі Інтернет з метою проведення пропагандистської діяльності та демотивації захисників Маріуполя.

Оскільки чоловік продовжує перебувати на тимчасово окупованій військами рф території, про підозру йому повідомлено заочно. Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, - додали в пресслужбі.

Нагадаємо, що ЗСУ та бійці тероборони знищили ворожий вертоліт над Харковом та російський «супертанк» (фото, відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС З боку збройних формувань РФ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню, є загиблий - ООС
Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.
Loading...
Load next