"Те, що ми вже побачили, не вкладається в голові": рашисти тримали у заручниках понад 350 жителів чернігівського села - ДБР

"Те, що ми вже побачили, не вкладається в голові": рашисти тримали у заручниках понад 350 жителів чернігівського села - ДБР

Українські слідчі продовжують документувати злочини російської армії проти мирного населення України. Після Ірпеня та Тростянця працівники ДБР почали документувати злочини військових рф у населених пунктах на Чернігівщині. Повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань. 

У селі Ягідне у березні 2022 року в підвальному приміщенні загальноосвітньої школи рашисти у нелюдських умовах тримали у заручниках понад 350 жителів села. У підвалі у 150 кв. м протягом місяця тримали людей похилого віку, дітей, новонароджених. Їм доводилось спати стоячи. Внаслідок катувань та знущань, відсутності належних умов перебування - близько 10 осіб похилого віку померло, зазначили у ДБР.

За словами директора ДБР Олексія Сухачова, з середини травня слідчі Територіального управління ДБР Києва спільно з прокурорами Чернігівської обласної прокуратури розпочали проведення слідчих та процесуальних дій за фактами численних порушень законів та звичаїв війни військовослужбовцями збройних сил російської федерації.

Те, що ми вже побачили, не вкладається в голові. Так знущатись над мирним населенням можуть тільки варвари та рашисти. Мене вразили малюнки дітей на стінах підвалу, які згадували своє мирне життя! - підкреслив Олексій Сухачов.

Під час документування ДБР також здійснює фіксацію та встановлення обставин розстрілів військовими рф мирних жителів, обстрілів помешкань, мародерства.

Нагадаємо, що "Ваш вантаж 200 чекає": укрзалізниця третій місяць зберігає сотні тіл росіян у рефрижераторах.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ґвалтують неповнолітніх та їдять собак: звірства рашистів на війні в Україні (відео) Ґвалтують неповнолітніх та їдять собак: звірства рашистів на війні в Україні (відео)
За усі злочини російські окупанти відповідатимуть або перед Міжнародним судом, або в нашій землі.
Loading...
Load next