СБУ викрила російську агентуру в "Укроборонпромі"

СБУ викрила російську агентуру в "Укроборонпромі"

Служба безпеки України повідомила, що викрила російську агентуру в "Укроборонпромі" та затримала колаборантів, які розвідували позиції ЗСУ на сході України. Повідомляють у СБУ.

Так, контррозвідка СБУ за сприяння підрозділу безпеки "Укроборонпрому" викрила співробітника одного з оборонних підприємств на агітації на користь рф.

Зловмисник публічно виправдовував дії окупантів та закликав колег підтримати армію ворога. Посадовець неодноразово звертався до президента рф з проханням надати йому російське громадянство. Під час обшуків за місцем проживання агітатора, правоохоронці виявили електронні носії з про кремлівською пропагандою, а також конструкторську документацію щодо літакобудування. Йому повідомлено про підозру, також тривають заходи для встановлення обставин його діяльності, - йдеться в повідомленні.

Також спікер СБУ Артем Дехтяренко розповів, що до 5 років ув'язнення засуджено громадянина рф, який закликав киян співпрацювати з ворогом.

За словами Артема Дехтяренка, у Донецькій області в ході спецоперації ліквідовано російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на східному фронті. Одного агента затримано у Слов’янську, іншого – у Краматорському районі.

Також співробітники СБУ в Харкові викрили двох колишніх учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО, а в Луганській області, за інформацією СБУ, до 8 та 10 років ув’язнення засуджено двох командирів так званої "лнр", яких захопили у полон під Сєвєродонецьком.

У пресслужбі зазначили, що з початку повномасштабної агресії рф українська спецслужба викрила понад 360 російських агентів і більше 5 тис. колаборантів. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
Loading...
Load next