Окупанти змушують маріупольців працювати за воду

Окупанти змушують маріупольців працювати за воду

Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив про те, що російські окупанти змушують мешканців міста працювати за воду.

Про це повідомила у Telegram Маріупольська міська рада.

Жителі, які й досі залишаються в місті, скаржаться на гостру нестачу води та їжі. В декількох точках міста встановлено ємності з питною водою. Але доступ до неї надають після відбуття трудової повинності. Здебільшого людей залучають до розчищення міста від сміття, завалів та трупів, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з березня в Маріуполі відсутнє централізоване водопостачання, світло та газ. Стабільне продовольче забезпечення містян досі не налагоджене.

Своєю чергою від початку військової агресії Росії проти України станом на 31 травня на Херсонщині військові РФ викрали 341 людину. Про це Суспільному повідомила головна спеціалістка з питань інформаційної політики Херсонської обласної прокуратури Анна Чернявська.

За її словами, вже звільнили 211 викрадених, 130 жителів області залишаються в полоні.

Це 2 депутати, 8 посадовців, 13 правоохоронців та міський голова - це очільник міста Гола Пристань, 7 активістів та 99 громадян інших категорій, - розповіла Чернявська.

Вона каже, що ці цифри не остаточні, бо в місці ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях їх зібрати дуже важко.

Ми вживаємо всі можливі заходи для встановлення місць перебування цих людей і притягнення до відповідальності всіх, хто причетний до скоєння цих злочинів. Навіть попри те, що Херсонщина окупована і ми не можемо добратися до безпосередніх місць злочинів розслідування ведеться, - сказала головна спеціалістка облпрокуратури.

Нагадаємо, раніше з'явилися кадри, як гелікоптери доправляли допомогу на "Азовсталь".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next