Українські захисники відкинули російські воєнні кораблі на відстань понад 100 км - ВМС

Українські захисники відкинули російські воєнні кораблі на відстань понад 100 км - ВМС

Корабельне угруповання чорноморського флоту рф було відкинуто від українських берегів на відстань більше ніж сотня кілометрів. Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗС України.

У результаті наших активних дій з ураження морських сил противника, корабельне угруповання чорноморського флоту рф було відкинуто від українських берегів на відстань більше сотні кілометрів, - повідомили у ВМС.

У ВМС наголосили також, що міноборони рф імітує організацію так званих гуманітарних коридорів начебто для виведення цивільних іноземних суден з українських портів. Намагання зіграти на гуманності, насправді може бути нічим іншим як можливістю ворожим кораблям наблизитися до нашого узбережжя під прикриттям цивільних суден, вважають військові.

Країна-агресор не може бути гарантом безпеки, адже з перших днів повномасштабного вторгнення, в порушення норм безпеки цивільного судноплавства та міжнародного гуманітарного права, рф вчиняла обстріли іноземних цивільних суден. Україна є незалежною, демократичною і правовою державою, яка дотримується норм міжнародного права у тому числі міжнародного морського права. Дійсно безпечними маршрутами можуть бути лише ті, які узгоджені міжнародними договорами, де гарантами безпеки виступають цивілізовані країни, - наголосили у ВМС.

Нагадаємо, що січеславські десантники показали, як знищують окупантів на Донеччині (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії У води Чорного моря зайшло ще 15 військових кораблів Росії
Росія також відправила в Чорне море два великі десантні кораблі Північного флоту. "Олександр Отраковський" та "Кондопога" в суботу пройшли Босфор та увійшли в акваторію Чорного моря.
У тимчасово окупованому порту Бердянська знищено великий корабель "Орск" (відео) У тимчасово окупованому порту Бердянська знищено великий корабель "Орск" (відео)
Йдеться також про пошкодження кількох інших кораблів.
Loading...
Load next