Переважають у техніці та артилерії: у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої, окупанти зазнають значних втрат

Переважають у техніці та артилерії: у Сєвєродонецьку тривають вуличні бої, окупанти зазнають значних втрат

У Сєвєродонецьку тривають вуличні бої. Російські окупанти зазнають значних втрат і просуваються лише за допомогою штурмової авіації.

Про це повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу, передають "Факти".

Командування ворога не рахується з втратами та намагається захопити якомога більше території України. Російські війська продовжують застосовувати тактику ще з часів Другої світової війни, основним здобутком вважаючи оточення українських військ і захоплення нових територій. Особливого значення ворог надає досягненню значної переваги, особливо в артилерії і бронетехніці, практично не застосовуючи маневри піхоти. Окупанти зазнають значних втрат у піхотних підрозділах Росгвардії та у збройних силах Росії і просуваються, лише застосовуючи штурмову авіацію, – пояснив він.

За словами Мотузяника, ворог продовжує, на жаль, переважати нас у техніці і в артилерії. Але українські військові активно обороняються і завдають окупантам значних втрат.

Водночас російські загарбники активно застосовують артилерію і реактивні системи залпового вогню в напрямку Сєвєродонецька. За словами Мотузяника, ворог наразі контролює центр міста, де тривають бойові дії високої інтенсивності.

Зі свого боку ЗСУ стримують наступальні дії російських підрозділів, які намагаються оточити українські війська у районах Сєвєродонецька і Лисичанська, та блокувати шляхи постачання з Бахмута.

Також він повідомив, що у Чорному морі знаходяться шість російських кораблів із можливим сумарним ракетним залпом до 36 ракет.

За його словами, вони готові завдати ракетних ударів.

Мотузяник зазначив, що російські військові кораблі в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій. Ведуть розвідку та намагаються надавати вогневу підтримку своїм військам на Приморському напрямку.

Окупанти також продовжують блокувати цивільне судноплавство у північно-східній частині Чорного моря.

Нагадаємо, раніше російські війська знову обстріляли Сумщину із мінометів.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Cєвєродонецьк може потрапити в облогу, як Маріуполь, — Гайдай (відео) Cєвєродонецьк може потрапити в облогу, як Маріуполь, — Гайдай (відео)
Голова Луганської ОВА також закликав людей до евакуації, адже трагедію краще попередити.
Окупанти цілеспрямовано обстріляли один з корпусів Сєвєродонецької лікарні (відео) Окупанти цілеспрямовано обстріляли один з корпусів Сєвєродонецької лікарні (відео)
Найнебезпечніші напрямки на Луганщині: Сєвєродонецький, з боку Попасної та Білогорівки (дорога Лисичанськ-Бахмут).
Loading...
Load next