У США заявили, що армія рф втратила до третини своїх бронетанкових сил

У США заявили, що армія рф втратила до третини своїх бронетанкових сил

На пресконференції після зустрічі у форматі "Рамштайн-3" голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що ЗС РФ зазнала суттєвих втрат під час вторгнення в Україну. Про це повідомляє сайт Пентагону.

За словами Міллі, російська армія втратила від 20% до 30% своїх бронетанкових сил.

Це важливо. Це величезні цифри. Отже, українці ведуть дуже ефективний бій тактично і вогнем, і маневром. І це важливо, — сказав Міллі.

Своєю чергою заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов назвав кількість російських солдатів, які воюють проти України.

За його словами, на території України перебуває понад 300 тисяч окупантів. 

На сьогодні до широкомасштабної збройної агресії проти України росією залучено близько 330 тисяч людей, — розповів Громов.

За даними Громова, станом на 16 червня на напрямках, де відбуваються бойові дії, перебувають близько 220 тисяч солдатів.

Крім того, залучено військові частини та підрозділи мобілізаційного резерву противника – понад 80 тисяч осіб, бойові армійські системи – до 7 тисяч осіб, федеральна служба військ нацгвардії – до 18 тисяч, а також приватні військові кампанії – до 8 тисяч осіб, — додав він.

Нагадаємо, раніше ЗСУ відбили ворожий штурм на Запоріжжі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЗСУ успішно відбили атаку російських військ на сході: знищено 70 окупантів ЗСУ успішно відбили атаку російських військ на сході: знищено 70 окупантів
Крім того, ЗСУ завдали значних втрат техніці ворога.
Місяць російсько-української війни: оперативна інформація від Генштабу (відео) Місяць російсько-української війни: оперативна інформація від Генштабу (відео)
Противник продовжує втрачати живу силу та техніку на всіх напрямках. Триває тотальний спротив українського народу.
Loading...
Load next