Впійманий російський пілот виявився найманцем ПВК "Вагнер"

Впійманий російський пілот виявився найманцем ПВК "Вагнер"
18 червня 72 ОМБр ім.Чорних Запорожців повідомила, що з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла" було збито російський літак Су-25 – і той "гепнувся гучно та яскраво".

Під час допиту впійманого 18 червня в полон російського пілота виявилося, що він працює найманцем ПВК "Вагнер" та воює в Україні за 200 тисяч рублів на місяць. Повідомив головний редактор "Цензору" Юрій Бутусов.

Полоненим виявився майор ВКС РФ Андрій Федорчуков, який на допиті зізнався, що є найманцем ПВК "Вагнер" і отримує зарплату 205 тисяч рублів на місяць.

Федорчуков на допиті показав, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він робив вильоти на бомбардування українських міст. Федорчуков дуже сподівається на обмін - він розуміє, що є найманцем і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини.

З цікавого - російська авіація має великі проблеми з навігацією. У Федорчукова був із собою навігатор Гармін і смартфон із програмою Пронебо, щоб мати більш точну навігцію, ніж бортові навігаційні засоби ВКС РФ, - зазначив Бутусов.

Нагадаємо, що пілот збитого "Іглою" російського Су-25 потрапив у полон – 72 ОМБр (відео).

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next