До Херсона не один кілометр: військові спростували інформацію, яку поширили ЗМІ

До Херсона не один кілометр: військові спростували інформацію, яку поширили ЗМІ

Інформація про те, що захисники України перебувають за кілометр від околиць Херсона, яку поширили низка ЗМІ, не відповідає дійсності та шкодить військовій операції.

Про це повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона наголосила, що коментувати просування ЗСУ можуть лише офіційно військовослужбовці.

Просування військ можуть коментувати тільки військові. Будь-які аналітики, депутати, інші політичні і просто активні діячі наразі тільки шкодять подібними заявами і проголошенням такої інформації. По-перше, вона не відповідає дійсності, по-друге, вона дезорієнтує наших людей, місцеве населення, вона шкодить не лише військовій операції, а й іміджу тих, хто це заявляє, – сказала Гуменюк.

Своєю чергою Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України підтверджує встановлення українського прапора на звільненому від загарбників острові Зміїному.

Легендарний з перших днів війни острів став стратегічно важливим об’єктом у цій війні. Українцям вдалось внаслідок успішної операції звільнити острів від російських військових, які розмістили на ньому безліч техніки. Втечу з поразкою ворог назвав “жестом доброї волі”, однак вже сьогодні на острові встановлено український прапор. Так невдовзі буде і в усіх тимчасово окупованих містах.

Нагадаємо, раніше росіяни вночі поспіхом залишили острів Зміїний.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Loading...
Load next