Просування наших військ на півдні повільне, але впевнене, – ОК "Південь" (відео)

Просування наших військ на півдні повільне, але впевнене,  – ОК "Південь" (відео)
Говорячи про підготовку до деокупації півдня, Наталія Гуменюк заявила, що вона триває фактично з 24 лютого.

Ситуація на півдні залишається напруженою: успіхом ЗСУ в останні дні стали вражання командних пунктів та складів ворога.

Про це в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявила Наталя Гуменюк, начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України. 

Ситуація на півдні залишається напруженою. Просування наших військ повільне, але впевнене. Основне досягнення – це ураження командних пунктів та складів з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Також є ураження техніки. Як правило, це знищення особливо небезпечних установок, які наносять значні руйнування. Але росіяни практикують ракетні обстріли та вертолітні обльоти наших позицій, — сказала вона. 

Вона зазначила, що ворог практикує гелікоптерні обльоти українських позицій, удари з повітря по тилових напрямках, а також ракетні обстріли. За її словами, останнім часом практикується використання системи С-300.

Останнім часом росіяни почали застосовувати системи С-300, системи зенітно-ракетних військ, які заряджаються ракетами, здатними на велику зону ураження.

Говорячи про підготовку до деокупації півдня, Наталія Гуменюк заявила, що вона триває фактично з 24 лютого.

Підготовка до визволення півдня триває, напевно, з 24 лютого. Тобто, ми готові до визволення Півдня, просуваємось і робимо щоденно цю роботу. Воно буде більше відповідати очікуванням населення, очікуванням тих, хто перебуває під окупацією, звісно, з отриманням озброєння, посиленням наших потужностей на артилерійському напрямку, це буде більш динамічно, - сказала Гуменюк.

Нагадаємо, росіяни випустили 4 ракети по Одещині, влучили в будівлю.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next