СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео)

СБУ затримала колаборанта з Одеси, який збирався присягнути «днр» (відео)
Зловмисником виявився місцевий мешканець, який із початком повномасштабного вторгнення рф розгорнув активну проросійську діяльність.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила колаборанта, який намагався втекти на тимчасово окуповану територію і передати бойовикам «днр» персональні дані військовослужбовців ЗСУ та інформацію щодо мобілізації в Одеській області.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зловмисником виявився місцевий мешканець, який із початком повномасштабного вторгнення рф розгорнув активну проросійську діяльність.

Насамперед – встановив контакти з керівництвом терористичної організації «днр» і представниками т.зв. «міністерства внутрішніх справ днр» та «мдб днр».

За завданням кураторів, колаборант почав адмініструвати одну з антиукраїнських груп у заблокованій соціальній мережі «ВКонтактє», через яку організував збір коштів для допомоги «армії днр».

Зокрема чоловік розміщував дописи, у яких виправдовував збройну агресію рф, закликав до посягання на територіальну цілісність України, звеличував рф та її збройні формування, поширював фейки та дискредитував українських захисників.

Згодом колаборант погодився скласти присягу терористичній організації «днр». Для цього планував виїхати на непідконтрольну українській владі територію Донецької області.

Із собою прихопив навіть «бонусний подарунок» для ворога: інформацію щодо оборонно-мобілізаційної роботи в Одеській області. Ці дані він отримав через свої контакти у місцевій владі, які він встановив раніше. Адже в минулому неодноразово балотувався в депутати однієї з райрад, - зазначив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Проте співробітники СБУ затримали колаборанта у Запоріжжі. Це відбулося у ході багатоетапної спецоперації, яку розробили та реалізували співробітники Чернівецького управління СБУ, котрі «вели» і документували зрадника від початку.

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочинів: створення терористичної групи чи терористичної організації та колабораційна діяльність.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео) СБУ продовжує викривати зрадників і колаборантів по всій Україні (відео)
Покаранням за державну зраду є довічне позбавлення волі.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
СБУ затримала інформаторів РФ у Харкові, Одесі та Сєвєродонецьку (відео) СБУ затримала інформаторів РФ у Харкові, Одесі та Сєвєродонецьку (відео)
Усі ці зрадники та агенти затримані і дають свідчення СБУ. 
Loading...
Load next