В ОК "Південь" підтвердили удари по Антонівському мосту в Херсоні: Стремоусов в паніці (відео)

В ОК "Південь" підтвердили удари по Антонівському мосту в Херсоні: Стремоусов в паніці (відео)

Українські військові напередодні завдали "філігранних" ударів по Антонівському мосту в Херсоні. Про це повідомила речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону 27 липня, трансляцію вів канал ICTV, передає "Гордон".

Наші сили тримають під вогневим контролем стратегічно важливі логістичні та транспортні шляхи, які для ворога мають критичне значення. Тому що це не дає йому можливості маневрів, не дає можливості підтягувати сили й боєприпаси. Те, що увага прикута до мосту – цілком зрозуміло, але я наголошу, що ми цінуємо все, що є в нашій країні, навіть коли воно під окупантами. І ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Це дуже важливо, тому що робота нашої артилерії настільки делікатна та ювелірна, що вона більше спрямована на деморалізацію військ, – заявила вона.
 

Гуменюк додала, що "удари були, але вони були філігранними".

Своєю чергою гауляйтер Стремоусов, озброївшись бронежилетом, сунувся подивитися на стан Антонівського мосту у Херсоні після філігранної роботи ЗСУ.

Колаборант підтвердив, що переправа зазнала руйнувань, а псевдовлада вже нібито вирішила питання, як діставатимуться з одного берега на інший.

Про це він повідомив пропагандистським засобам інформації.

Місцевий гауляйтер Кирило Стремоусов підтвердив, що руху мостом більше немає. Тепер переправа через Дніпро здійснюватиметься поромами та понтонами.

Міст зараз перекритий. Підкреслю, що на результат бойових дій і контрнаступ це ніяк не впливає, - сказав Стремоусов.

Сам колаборант був трохи знервований, а у своїй палкій промові змішав "грішне з праведним". За його словами, міст обстріляли "американські фахівці". Він також приплів до руйнування мосту Небесну сотню, недобрим словом згадав Зеленського і кілька разів наголосив, що пошкодження переправи "ні на що не вплине", а без мосту в окупованому Херсоні поки обійдуться, бо "всі речі передбачили".

Слід зазначити, що колаборант пересувається містом у бронежилеті, що свідчить про гарячу "любов" херсонців до нього.

У Херсонській ОВА говорять, що оцінити стан руйнувань мосту складно, оскільки окупанти до нього нікого не пускають.

Після нічного відпрацювання Антонівський міст отримав суттєві ушкодження. Оцінити їх поки що складно - орки нікого не підпускають до нього з обох боків, але відновлювальні роботи точно займуть дуже багато часу і вимагатимуть ресурсів, з якими велика проблема в окупантів. Орки, вам же натякали, що з Херсона вам час валити, поки можете, - написав перший заступник голови Херсонської ОВА Юрій Соболевський.

Нагадаємо, раніше ЗСУ нанесли удари по Антонівському мосту в Херсоні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next