"Зробили конкретною ціллю": російська ракета вбила власника найбільшої в країні зерноторгової компанії

"Зробили конкретною ціллю": російська ракета вбила власника найбільшої в країні зерноторгової компанії

Внаслідок нічних обстрілів Миколаєва 31 липня загинув бізнесмен та власник агрокомпанії «Нібулон» Олексій Вадатурський та його дружина Раїса. Російський снаряд потрапив у їхній дім. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Вночі внаслідок обстрілу міста трагічно загинули Герой України, генеральний директор компанії «Нібулон» Олексій Панасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська, – написав він.

8 вересня Вадатурському мало виповнитися 75 років. 1991 року він заснував аграрну компанію «Нібулон», яку беззмінно очолював 31 рік.

До повномасштабної війни компанія мала 27 перевантажувальних терміналів і комплексів з прийому сільськогосподарських культур, флот з 81 судна. До війни «Нібулон» експортував продукцію до 70 країн світу,  у 2021 році експортували 5,64 млн тонн сільськогосподарської продукції, зокрема зерна.

2021 року Вадатурський посів 24-те місце серед найбагатших українців за версією Forbes. Його статки оцінювали в 430 млн доларів. Звання Героя України він отримав у 2007 році за «видатний внесок у зміцнення агропромислового комплексу».

Cвоєю чергою загибель власника найбільшої зерноторгової компанії "Нібулон" Олексія Вадатурського була не випадковістю, а цілком продуманим та організованим навмисним убивством.

Про це повідомляє радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Вадатурський був одним із найбільших аграріїв країни, ключовою людиною в регіоні та великим роботодавцем. Точне влучання ракети не просто в будинок, а в конкретне крило - спальню - не залишає сумнівів у наведенні та корегуванні удару. Ще раз: Вадатурського зробили конкретною ціллю, - пише він.

За словами Подоляка, російські варвари й далі провадять кампанію терору, намагаючись залякати, дестабілізувати та зламати українське суспільство.

На думку кремлівських маніяків, кампанія з резонансних терактів високої інтенсивності (знущання з наших полонених та їх калічення, зафіксовані на відео, ракетна атака на вінницький Дім офіцерів, термобаричний внутрішній підрив бараку з нашими хлопцями в Оленівці і точковий удар по відомій особі, яка має пряме відношення до зерна) має змусити українців стати на коліна, відкрити ворота й здати державу. Кожен злочин змушує нас відчувати біль, але ми проживаємо його і стаємо лише загартованішими, - каже радник.

Також у Миколаївській обласній прокуратурі опублікували фото зруйнованого будинку подружжя.

У відомстві зазначили, що вже розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Крім будинку Вадатурських та інших мешканців міста, ворог зруйнував низку об’єктів цивільної інфраструктури, зокрема, готель, спортивний комплекс, два заклади освіти, СТО.

Двоє людей отримали мінно-вибухові травми та осколкові поранення.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next