СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини (відео)

СБУ затримала агента рф, який збирав дані для обстрілів на півдні Одещини (відео)
Зрадником виявився місцевий мешканець.

Служба безпеки України затримала агента спецслужб рф, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу СБУ.

У своїх «доповідях» він:

  • надавав точні координати об’єктів оборони на карті;
  • детально описував стан об’єкту, матеріал, з якого збудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію;
  • інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах та про їх переміщення;
  • вказував кількість облаштованих укріплень.

Окупанти використовували цю інформацію для планування «роботи» диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.

За даними слідства, зрадником виявився місцевий мешканець, співробітник одного з державних медичних закладів. Він не приховував своїх проросійських поглядів, відверто висловлюючись у закритих Телеграм-каналах, які куруються російськими спецслужбами.

Пропозицію щодо співпраці з окупантами чоловік отримав після його ініціативного контакту через месенджер власного телефону з представниками спецслужб країни-агресора. Зібрані відомості зловмисник передавав через закриті канали зв’язку куратору від російських спецслужб, який координував його підривну діяльність.

Спілкування з куратором відбувалося з дотриманням конспірації, бо сам коригувальник, за його словами, уникав «неприємностей у держустанові».

Наразі слідчі СБУ повідомили про підозру чоловікові та обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, ЗСУ знищили штаб ПВК "Вагнера": наводчиком став російський воєнкор.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео) СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео)
Співробітники Служби безпеки України провели спецоперацію із затримання чотирьох учасників злочинного угруповання на Одещині.
СБУ затримала агента воєнної розвідки рф на Житомирщині (відео) СБУ затримала агента воєнної розвідки рф на Житомирщині (відео)
Зловмиснику загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.
СБУ затримала агента РФ, який коригував ракетні удари по Запоріжжю: обіцяли керівну посаду в разі окупації (відео) СБУ затримала агента РФ, який коригував ракетні удари по Запоріжжю: обіцяли керівну посаду в разі окупації (відео)
Наразі чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді.
Loading...
Load next