Протягом 24 серпня РФ здійснила 200 літаковильотів та завдала 8 ударів по Україні (відео)

Протягом 24 серпня РФ здійснила 200 літаковильотів та завдала 8 ударів по Україні (відео)

Близько 190 тривог у День Незалежності України. 200 вильотів літаків здійснила росія напередодні. Здебільшого сирени лунали, звісно на Сході, адже ворожі війська саме у східній операційній зоні зосередили свої зусилля. По Кривому Рогу, Миколаєву та ймовірно Чаплиному противник застосовував РСЗВ «Торнадо-С». На жаль, були й влучання ракет великої дальності.

Противник в основному застосовував для атак України дальні бомбардувальники Ту-22М3, які носять ракети, основне озброєння для них – ракета Х-22. Одна з найпотужніших. Одна з найруйнівніших ракет, - пояснює речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Саме нею декілька місяців тому рашисти вдарили по Кременчуку. Напередодні ж зафіксовано 8 прильотів цих ракет. Натомість велику кількість тривог – близько 190, за минулу добу Юрій Ігнат пояснює тим, що, окрім ракетних ударів, росія здійснювала багато імітаційних вильотів. Групи літаків переважно з аеродрому «Шайківка» та району півночі Каспійського моря, злітали, робили певні маневри в повітрі та імітували запуски ракет.  

В такий час безумовно по всій території держави буде оголошено повітряну тривогу, якщо це літаки Ту-95, Ту-160. Якщо ж літаки Ту-22, то імовірно буде не по всій території, а на тій дальності ураження – це 600 км для ракет Х-22, - каже Юрій Гнат.

Спроба вплинути психологічно: Юрій Ігнат припускає, противник імітував вильоти, аби в головне національне свято тримати всю націю в напрузі і не дати українцям відчути бойовий дух і незалежність. 

Також противник активно застосовує тактичну авіацію, зокрема винищувачі, які патрулюють повітряний простір Республіки Білорусь, росії, тимчасово окупованих територій та акваторії Чорного і Азовського морів. Та й це ще не все. Навколо кордонів України розміщуються понад 400 бойових літаків рф, 360 гелікоптерів, з них понад 150 ударних. Такі як Ка-52. До слова, двох таких «Алігаторів» минулої доби збили наші сили ППО.

Крім двох вертольотів уражених протягом доби 24 серпня зенітно-ракетними військами також знищено 6 БПЛА оперативно-тактичного рівня, - зазначає речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Щодо Львівщини – тут сирени лунали 6 разів упродовж доби. Були загрози ракетних ударів з акваторії Каспійського моря та з авіації рф з території білорусі. Небезпека не справдилась. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next