"Окупанти замінували перший і другий атомні енергоблоки на ЗАЕС" – Плачков

"Окупанти замінували перший і другий атомні енергоблоки на ЗАЕС" – Плачков

Російські окупанти замінували перший та другий атомні енергоблоки на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції. Про це на брифінгу заявив колишній керівник Держінспекції ядерного регулювання Григорій Плачков.

Ми отримуємо повідомлення про знущання над персоналом станції, а також про намагання росії перевести ЗАЕС під юрисдикцію федерації. Також відомо, що перший і другий блоки заміновані, – заявив Плачков.

Він додав, що під питанням стає функціонування лінії електропередач, які живлять АЕС і можуть бути пошкоджені в будь-який момент.

За його словами, передбачити дії окупантів важко, оскільки вони допустили підриви мін на території станції. Єдине, що можна спрогнозувати – вони намагаються зробити все, щоб ЗАЕС працювала на потреби Криму чи об’єднану систему росії, вважає Плачков.

Не спрацювала архітектура ядерної безпеки. Її не зупинили, ані міжнародні договори, ані Женевські конвенції. Якщо росія так себе поводить, світ вже немає іншого виходу, як виключити цю країну-окупанта з поважних міжнародних організацій, - додав він.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр Ми стоїмо на порозі наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства - міністр
Він підкреслює, що на Запорізькій АЕС розповсюджується пожежа.
Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України
Хан заявляв, що почалося розслідування справи "можливих військових злочинів", скоєних Росією в Україні. Прокурор уточнив, що вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.
Loading...
Load next