СБУ розпочала розслідування постачання іранських дронів і ракет у війні рф проти України

СБУ розпочала розслідування постачання іранських дронів і ракет у війні рф проти України

Служба безпеки України повідомила, що відкрила кримінальне провадження щодо постачання іранських дронів і ракет у війні рф проти України. Повідомила пресслужба СБУ.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження, яке має встановити всіх причетних до постачання в рф іранських дронів «Shahed-136» і «Mohajer-6», а також балістичних ракет малої дальності «Fateh-110» та «Zolfaghar». За матеріалами слідства, є всі підстави стверджувати, що представники іранської влади й оборонно-промислового комплексу умисно допомагають рф у війні проти України, - повідомили у СБУ.

Як вказали у СБУ, метою розслідування є поіменне встановлення причетних осіб, способу та маршрутів перевезення цих озброєнь і подальше притягнення винних до відповідальності.

Провадження відкрите за пособництво державі агресору. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Кометар керівництва СБУ

Той, хто допомагає росії обстрілювати мирні українські міста і села, має також понести відповідальність за воєнні злочини рф. Бо не можна свідомо продавати маніяку наточений ніж, а потім дивуватися, що він вбиває людей. Тож наразі українські правоохоронні органи дають юридичну оцінку такій допомозі нашому ворогу. Незважаючи на спроби рф замаскувати «Шахеди» під «Герані», ми доведемо їхнє іранське походження, зокрема, і за допомогою експертиз. Працюємо над тим, щоб зірвати маски з усіх воєнних злочинців і покарати їх, – зазначив очільник СБУ Василь Малюк.

Нагадаємо, що напад росії на Україну: наші ракетні війська та артилерія уразили 4 пункти управління, 7 районів зосередження живої сили (відео).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
Loading...
Load next