Росія запускає по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки – ЗМІ

Росія запускає по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки – ЗМІ

Одна із цих двох крилатих ракет, що були збиті над Києвом 17 листопада, була оснащена імітатором ядерної бойової частини. Пише "Defense Express".

За даними неназваних джерел, це була крилата ракета типу Х-55, в якій замість бойової частини було "прикручено" блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини. 

Тобто для цього удару росіяни взяли як мінімум одну Х-55 із свого "ядерного арсеналу", "відкрутили" з цієї ракети ядерну боєголовку і замість неї поставили пусту "болванку", яку відстріляли по Україні. 

"Defense Express" пояснює, що зазвичай росія застосовувала для ударів по Україні ракети типу Х-555 – це "неядерна" модифікація ракети Х-55, перероблена під звичайну боєголовку із "класичною" вибухівкою.

А Х-55 – це радянська ракета, яка першопочатково розроблялась саме як носій ядерної зброї, під так звану "спецБЧ" (так на радянському та російському військовому жаргоні позначається ядерна боєголовка). 

Звичайна та ядерна боєголовка конструктивно між собою відрізняються. 

Нагадаємо, що Сили оборони України збили 4 крилаті ракети, 2 керовані авіаційні ракети та 5 БпЛА “Шахед-136” (відео).

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next