На Харківщині захисники знешкодили мінний коридор, який залишили окупанти

На Харківщині захисники знешкодили мінний коридор, який залишили окупанти

Нацгвардійці та військова контррозвідка виявили на Харківщині мінний коридор із мін МОН-90, МОН-50, Фугасів та ОЗМ-72. Повідомило східне оперативно-територіальне об'єднання Нацгвардії.

Під час проведення фільтраційних заходів у населених пунктах Шопіно, Токарівка та Гоптівка шляхом розвідувального опитування місцевого населення нацгвардійцями спільно з військовою контррозвідкою було встановлено місцезнаходження мін МОН-90, МОН-50, Фугасів та ОЗМ-72.

Захисники стверджують, що якби мінний коридор спрацював — під вогневе ураження потрапило б мирне населення, тому військовослужбовці прийняли рішення самостійно утилізувати міни.

Після пересування по населеному пункту ми знайшли міну МОН-90 встановлену противником, вона була встановлена на дистанційному підривнику.

Міни йшли ланцюгом, окупанти зробили коридор для проходження наших сил і у разі входу до населеного пункту, вони б підірвали особовий склад та техніку. Також ми знайшли Фугас і розмінували його для подальшого застосування у наших інтересах, - сказав нацгвардієць Вадим.

Нагадаємо, що "Ловіть привіти, окупанти!": Укроборонпром анонсував випуск 152-мм снарядів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next