СБУ затримала агента рф, який "зливав" АТОвців під час окупації Херсона

СБУ затримала агента рф, який "зливав" АТОвців під час окупації Херсона

Служба безпеки України затримала у Херсоні поплічника росіян, який під час окупації зливав спецслужбам рф місця перебування колишніх бійців АТО і коригував обстріли по позиціях військових ЗСУ. Повідомила пресслужба СБУ.

За інформацією слідства, місцевий житель перейшов на бік окупантів на початку повномасштабного вторгнення і почав співпрацювати з російськими спецслужбами. До активного виконання завдань росіян він присутив з початку квітня.

Для збору інформації чоловік "в темну" використовував власні зв’язки, а також об’їжджав територію регіону.

Зокрема, він збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на Херсонщині. Російські окупанти використовувати отримані дані для планування і підготовки прицільних ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях ЗСУ.

Крім того, під час окупації Херсона він "здавав" країні-агресору адреси перебування учасників руху опору, зокрема колишніх бійців АТО. Росіяни використовували цю інформацію для проведення масових незаконних затримань і викрадення людей до катівень. Там від українських патріотів вимагали "зізнання" у сфабрикованих справах, а у разі незгоди – застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи.

Інформацію чоловік передавав своєму російському "куратору" через анонімний Telegram-канал.

Під час обшуку у нього виявили пропагандистські матеріали і російськй символіку, а також телефон із доказами законспірованого листування з представником росії.

Слідчі повідомили йому про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного часу. Запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловіку загрожує до 15 років або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що представники "росатому" на ЗАЕС привласнюють гроші, призначені на зарплати українському персоналу - розвідка.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next