На Донеччині затримали трьох жінок-навідниць ворога для ударів

На Донеччині затримали трьох жінок-навідниць ворога для ударів

Служба безпеки України повідомила, що знешкодила російську агентуру, яка, зокрема, наводила ракети на школи і пологові будинки Донеччини. Повідомили у пресслужбі СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу спецслужб рф в результаті спецоперації в Донецькій області. Зловмисники збирали розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони на території Бахмута і Торецька. Крім цього, передавали ворогу локації електричних підстанцій та соціальних об’єктів, серед яких школи, пологові будинки і студентські гуртожитки, - повідомили в СБУ.

Як вказано, отримані відомості окупанти планували використати для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських містах. Однак, співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, задокументували злочинну діяльність і затримали учасників російської агентурної групи.

Серед затриманих ˗ троє місцевих мешканок, яких підконтрольне рф «мдб «днр» завербувало після початку повномасштабного вторгнення. Вони отримали російські паспорти, які планували використати для виїзду до країни-агресора у разі успішного виконання ворожих завдань. Для збору розвідінформації агенти особисто обходили територію населених пунктів і робили позначки на електронних картах, - повідомили у СБУ.

Потім отриману інформацію фігуранти, як вказано, передавали своєму «зв’язковому», який перебуває у тимчасово захопленій Горлівці.

А він вже «звітував» куратору агентурної мережі. Нею виявилась заступниця керівника підконтрольного рф місцевого «мдб «днр», - вказали у спецслужбі.

І додали, що для комунікації використовували анонімний канал інтернет-звʼязку.

Саме через нього агенти пересилали координати українських об’єктів з матеріалами фото-, відеофіксації та детальним описом, - повідомили у відомстві.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисниць правоохоронці виявили:

  •  комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами законспірованого листування з ворогом;
  •  паспорти рф.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили трьом фігуранткам про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що у квартирах окупованого Маріуполя вода перетворилася на кригу.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next